JANJA 2. V ŠVICI, ZMAGA ZA KRUDRA

Otvoritev svetovnega pokala v balvanskem plezanju je pretekli vikend, 13. in 14. aprila, potekala v Meiringenu, Švica. Na prvo tekmo se je odpravila velika slovenska ekipa, ki je štela 7 deklet in 5 fantov, ter tri spremljevalce, Gorazda Hrena, Luko Fonda in Urha Čehovina.

Najboljši rezultat med dekleti je osvojila Janja Garnbret, ki se je na prvi tekmi veselila srebrnega odličja. V finalu je odlično opravila z vsemi štirimi balvani, po številu poskusov pa jo je prehitela japonka, Miho Nonaka. Zmagovalni oder je s tretjim mestom dopolnila, prav tako japonka, Akiyo Noguchi.

Med fanti je na zmago že dolgo čakal celjan, Jernej Kruder, ki je z odličnim plezanjem in »šovom« v finalu edini dosegel vrh treh balvanov in se veselil svoje prve zmage v svetovnem pokalu. O 2. in 3. mestu pa je odločalo število poskusov na doseženih vrhovih. 2. mesto je zasedel japonec, Tomoa Narasaki, takoj za njim pa 3. mesto rus, Aleksei Rubtsov.

V polfinale sta se prebili še Katja Kadič, ki je dosegla 8. mesto in Mia Krampl, ki je tekmovanje zaključila na 20. mestu.

Ostali so tekmovanje zaključili v kvalifikacijah, Tjaša Slemenšek (27. mesto), Mina Markovič (31. mesto), Urška Repušič (41. mesto), Vita Lukan (45. mesto), Anže Peharc (29. mesto), Domen Škofic (47. mesto), Gregor Vezonik (51. mesto) in Zan Lovenjak Sudar (81.mesto).

Iskrene čestitke vsem, še posebej pa Janji in Jerneju!

Klara Jovan

 

Klara Jovan