OSNOVNOŠOLSKO DRŽAVNO PRVENSTVO IN BALVANSKA TEKMA VL

V začetku aprila, v nedeljo 8.4.2018 je v Brežicah potekala že kar peta tekma Vzhodne lige v športnem plezanju. Hkrati je bilo to tudi prvo letošnje balvansko tekmovanje Vzhodne lige. Udeležilo pa se ga je 230 tekmovalcev od tega 14 ŠAO-jevcev.

Tekmovalci so bili razdeljeni v skupine po največ 10. Vsak tekmovalec je odplezal 6 balvanskih problemov, na vsakem problemu je imel največ 3 možne poskuse in za vsak poskus na voljo minuto časa.

Med prvih 5 so se uvrstili Pipan Taja (1. mesto – starejše cicibanke), Maher Bine (5. mesto – mlajši dečki), Štaleker Gaja (2. mesto – starejše deklice), Kamenik Zala (5. mesto – starejše deklice), Črep Lovro (5. mesto – starejši dečki), Dvoršek Tjaša (3. mesto – kadetinje), Saša Brodej (1. mesto – kadetinje) in Rok Kralj (2. mesto – kadeti).

Ostali pa so si prav tako priplezali odlične rezultate, Berložnik Nuša (19. mesto – starejše cicibanke), Lojen Modrijan Atena (8. mesto – starejše cicibanke), Sinur Brina (19. mesto – starejše cicibanke), Kukovec Zarja (24. mesto – starejše cicibanke), Jeromel Tija (10. mesto – mlajše deklice) in Turnšek Maj (8. mesto –starejši dečki).

 

V soboto 14.4.2018, pa se je v Vojniku odvijalo osnovnošolsko državno prvenstvo. Licencirani tekmovalci (tisti, ki tekmujejo na državnem prvenstvu) so se lahko na tekmo brez omejitev prijavili, za učence brez licence pa je tekma Vzhodne lige v Trbovljah štela kot kvalifikacije. Tako sta se na OŠ DP uvrstila Maj Turnšek (st. dečki) in Tija Jeromel (ml. deklica). Pokazala sta odlično plezanje in zasedla Maj 15. mesto ter Tija 8. mesto.

Poleg njiju so med licenciranimi tekmovalci plezali še Maher Bine, tekmovanje je zaključil na 8. mestu med mlajšimi dečki, Štaleker Gaja, 14. mesto – starejše deklice, Kamenik Zala, 16. mesto – st. deklice in Črep Lovro, ki se mu je za las izmaknil zmagovalni oder, 4. mesto med starejšimi dečki.

 

Iskrene čestitke vsem in novim zmagam naproti!

Klara Jovan

 

Klara Jovan