Plezalni krožek

V Šaleškem alpinističnem odseku se z razvijanjem športnoplezalnih aktivnosti v Šaleški dolini ukvarjamo že več kot 25 let. Sem štejemo predvsem vadbo na umetnih stenah, plezanje v naravnih plezališčih in udeležbe na tekmovanjih.

Vadbe, ki jih organiziramo so sestavljene  iz različnih skupin – tekmovalne in rekreativne skupine ter vodena plezalna vadba za odrasle. Poleg vadbe izvajamo tudi športnoplezalne tečaje in alpinistično šolo. Vpis v najmlajše skupine otrok je mogoč od 7 let dalje.

Plezalna vadba je organizirana v Velenju in Šoštanju, kjer za varno rekreacijo in treninge skrbijo  usposobljeni  trenerji, inštruktorji in vaditelji.

Prijavite se na saoplezanje@gmail.com, kjer navedete ime in priimek otroka ter starost (datum rojstva). Na ta naslov lahko naslovite tudi vsa dodatna vprašanja.

Zaradi organizacije in homogenosti skupin bodo termini objavljeni naknadno.

Lepo vabljeni!

P.S.:  V letošnjem letu se pri vadbah in treningih zaradi koronavirusa upoštevajo priporočila Nacionalnega  inštituta za javno zdravje (NIJZ). Lahko, da bodo vadbe omejene.

 

 

 

PLEZALNE VADBE IN TRENINGI v Šaleškem alpinističnem odseku (ŠAO) za leto 2022/2023

Vsi plezalci, ki vadijo v ŠAO morajo biti člani društva ŠAO in Planinske zveze Slovenije (PZS). Letna članarina za osnovnošolce in srednješolce znaša 13€, v katero je vključena članarina ŠAO in osnovna članarina PZS. Članarina se plača ob vpisu. PZS članarino za osnovnošolce in srednješolce bo društvo uredilo meseca januarja, za vse tiste, ki imajo poravnano članarino in velja za koledarsko leto 2023.

Vadeči odrasli, ki obiskujejo samo vadbe, plačajo letno članarino 13€. Članarino PZS si glede na želeno višino zavarovanja uredijo sami.

Vadbe se pričnejo septembra/oktobra in trajajo do konca maja 2023. Treningi za Vzhodno ligo in državno prvenstvo lahko potekajo tudi v ostalih mesecih.

Ob prijavi bo kandidat razvrščen v vadbeno skupino glede na starost in predhodno znanje. Treningi potekajo v Rdeči dvorani in na Šolskem centru Velenje. Za skupino v Šoštanju potekajo vadbe na osnovni šoli Karel Destovnik Kajuh.

Člani, ki vadijo pod nadzorom inštruktorja in trenerja, plačajo mesečno vadnino. Višina vadnine je odvisna od pogostosti vadbe in starosti plezalca.

Vadnina se poravna za tekoči mesec po izpostavljenem računu v roku 8 dni. Račun se izstavi na e-mail starša. Če se odsotnost od vadbe v naprej ne odjavi se vadba zaračuna. Mesečni znesek se obračuna v kolikor se je vadeči udeležil najmanj dveh terminov. Omenjene posebnosti se obračunajo prihodnji mesec.

Na treningu otroci potrebujejo športno opremo in čisto obutev (šolske copate ali športne čevlje). Tisti, ki imajo svojo plezalno opremo (plezalni pas, magnezij vrečko, plezalne čevlje) naj prinesejo opremo s seboj. Priporočljivo je imeti tudi flaško s pijačo, najbolje vodo.

Ko ugotovite, da je otrok zares navdušen nad plezanjem in ima namen še nekaj časa trenirati, priporočamo nabavo plezalnih čevljev in magnezij vrečke z magnezijem. S to opremo bodo mladi plezalci lažje in hitreje napredovali. S plezalnimi čevlji pa tudi olajšajo učenje pravilne tehnike stopanja pri plezanju. Plezalni pas ni potrebno nabavljati, saj imamo zadosti klubskih pasov.

V primeru vprašanj se obrnite na koordinatorko športnega plezanja Klaro Jovan na telefon 051 488-298.

Velenje, 8.8.2022

Tanja Ramšak,

predsednica društva