Plezalni krožek

V Šaleškem alpinističnem odseku se z razvijanjem športnoplezalnih aktivnosti v Šaleški dolini ukvarjamo že več kot 25 let. Sem štejemo predvsem vadbo na umetnih stenah, plezanje v naravnih plezališčih in udeležbe na tekmovanjih.

Vadbe, ki jih organiziramo so sestavljene  iz različnih skupin – tekmovalne in rekreativne skupine ter vodena plezalna vadba za odrasle. Poleg vadbe izvajamo tudi športnoplezalne tečaje in alpinistično šolo. Vpis v najmlajše skupine otrok je mogoč od 7 let dalje.

Plezalna vadba je organizirana v Velenju in Šoštanju, kjer za varno rekreacijo in treninge skrbijo  usposobljeni  trenerji, inštruktorji in vaditelji.

Prijavite se na saoplezanje@gmail.com, kjer navedete ime in priimek otroka ter starost (datum rojstva). Na ta naslov lahko naslovite tudi vsa dodatna vprašanja.

Zaradi organizacije in homogenosti skupin bodo termini objavljeni naknadno.

Lepo vabljeni!

 

 

PLEZALNE VADBE IN TRENINGI v Šaleškem alpinističnem odseku (ŠAO) za leto 2023/2024 

Vsi plezalci, ki vadijo v ŠAO morajo biti člani društva ŠAO in Planinske zveze Slovenije (PZS). Letna članarina za osnovnošolce in srednješolce znaša 15€, v katero je vključena članarina ŠAO in osnovna članarina PZS. Članarina se plača ob vpisu. PZS članarino za osnovnošolce in srednješolce bo društvo uredilo meseca januarja, za vse tiste, ki imajo poravnano članarino in velja za koledarsko leto 2023.

Vadeči odrasli, ki obiskujejo samo vadbe, plačajo letno članarino 15€. Članarino PZS si glede na želeno višino zavarovanja uredijo sami.

Vadbe se pričnejo septembra/oktobra in trajajo do konca šolskega leta, junij 2024. Treningi za Vzhodno ligo in državno prvenstvo lahko potekajo tudi v ostalih mesecih.

Ob prijavi bo kandidat razvrščen v vadbeno skupino glede na starost in predhodno znanje. Treningi potekajo v Rdeči dvorani in na Šolskem centru Velenje. Za skupino v Šoštanju potekajo vadbe na osnovni šoli Karel Destovnik Kajuh.

Člani, ki vadijo pod nadzorom inštruktorja in trenerja, plačajo mesečno vadnino. Višina vadnine je odvisna od pogostosti vadbe in starosti plezalca.

Vadnina se poravna za tri mesece vnaprej po izstavljenem računu v roku 8 dni. Račun se izstavi na e-mail starša. Pri računu se upoštevajo samo daljše odsotnosti z zdravniškim opravičilom. Posebnosti se obračunavajo v naslednjem plačilnem obdobju.

Na treningu otroci potrebujejo športno opremo in čisto obutev (šolske copate ali športne čevlje). Tisti, ki imajo svojo plezalno opremo (plezalni pas, magnezij vrečko, plezalne čevlje) naj prinesejo opremo s seboj. Priporočljivo je imeti tudi flaško s pijačo, najbolje vodo.

Ko ugotovite, da je otrok zares navdušen nad plezanjem in ima namen še nekaj časa trenirati, priporočamo nabavo plezalnih čevljev in magnezij vrečke z magnezijem. S to opremo bodo mladi plezalci lažje in hitreje napredovali. S plezalnimi čevlji pa tudi olajšajo učenje pravilne tehnike stopanja pri plezanju, poleg tega pa je lasten čevelj, ki se prilagodi posameznikovi nogi tudi zelo pomemben za razvoj njihovih stopal. Plezalni pasovi bodo vedno na voljo za izposojo v klubu.

V primeru vprašanj se obrnite na koordinatorko športnega plezanja Klaro Jovan na telefon 051 488-298.

Velenje, 4.8.2023

                                                                 Jure Premelč,

                                                                                                                        predsednik društva