Smučarski vikend: dve grapi in dva vrhova

Velikonočni podaljšani vikend nam je prinesel lepo vreme in odlične snežne razmere, predvsem grape so zaradi obilice letošnjega snega zelo lepo zalite. Ko sva se s Tanjo v Nedeljo odpravila proti Rinkam sem razmišljal, da mi mogoče letos le uspe smučanje po sestopni grapi v Koroški Rinki.

No v nedeljo in tudi naslednji dan v ponedeljek so se uskladil položaj velikonočnih zvezd, ogromne količine snega, moji treningi za Peru in umirjena glava. Posledica navedenega je bil odlični smučarski vikend, v katerem mi je uspelo presmučati Sestopno grapo v Rinki in Vzhodno grapo v Mrzli gori ter nato v ponedeljek smučati še z vrhov Kranjske Rinke in Turske gore in nato skozi Turski žleb na Okrešelj. Dva sanjska smučarska dneva!

Razmere v grapah so dobre, snega je zelo veliko, tako da so grape dobro zasute. V sestopni grapi je vstop precej strm, nato pa naklonina popusti in je smučanje lažje. Sneg je bil trd in mestoma prekrit z nekaj centimetri napihanega pršiča. V vzhodni grapi je sneg na opoldanskem soncu odjužil, tako da je bilo smučanje tudi v redu. Prav tako je nato v ponedeljek rahlo spustil sneg na Kranjski Rinki in Turski gori, tako da je bilo tudi tu smučanje v redu, le vršni grebeni so izpostavljeni, tako da je potrebna previdnost.

Sončni vikend je za obisk vrhov nad Logarsko izkoristila množica gornikov tako s Savinjske, kot s Kamniške strani. Tudi nekaj članov ŠAO je izkoristilo lep vikend, Tanja je šla z mano, samo da ni smučala grap, Nina je splezala sestopno in Vzhodno grapo, Uroš je splezal Vzhodno grapo in z bordom prevozil Turski žleb, Tom je splezal sestopno grapo in smučal s Koroške Rinke skozi Turski žleb, prav tako Luka, še nekaj naših članov pa se je povzpelo po sestopni grapi in opravilo pristope na Rinke in Tursko goro. Skratka lep in uspešen zimski vikend.

Sestopna grapa

Vzodna grapa

 

Kranjska Rinka

 

Turski žleb

Jure Vrhovec