ŠAO tabor v Arcu

Praznik tega meseca in z njim podaljšani vikend nas je zopet zvabil v skale, tokrat v Arco, ki je nadzadovoljivo nadomestil prvotno planirano destinacijo, Dolomite. Sončno (razen ene nekoliko deževne noči) in toplo vreme nam je tukaj omogočilo uživaško plezanje, puhovke pa so ostale lepo pospravljene. Tudi če poznaš čare Gardskega jezera, je svet s plezalnega vidika tu nekaj povsem novega; navdušili smo se nad panoramo in dobro skalo, ter plezalno Meko v obliki trgovin z ugodnimi cenami.

V soboto zjutraj smo se lotili prvih smeri, štartali smo kar ambiciozno za prvi dan, v smereh v bližini našega kampa Zoo. Nekaj navez nas je po boju s težjimi detajli, previsi, prevelikimi plezalniki in v mojem primeru posluževanju samoreševanja, zaključilo plezanje z eno smerjo, ostale naveze so pod kap spravile po dve smeri. Mišice so se na ta dan pospešeno ogrevale.

Nedelja; pomešali smo naveze in se zdaj že ogreti na delovno temperaturo odpravili pod stene. Dve navezi smo zaradi nekoliko obotavljajočih se Čehov pred nami spremenili cilj, sicer pa se po težavnosti odločili za lažje plezanje (kot pritiče nedelji), medtem pa so se druge naveze držale planov in ponovno brusile prste v težjih smereh.

Tisti, ki smo v ponedeljek morali nazaj proti domu, smo dopoldne izkoristili še za zadnje pustolovščine v skali ali pa v mestu in ob jezeru. Popoldne smo pobrali šila in kopita, oziroma štrike in komplete, nekaj naših članov pa je podaljšalo uživancijo še za par dni.

Arco nam je ponudil vse, od hribovskega plezanja, do plat in boulderskih detajlov, nemalokrat vse v eni smeri. Mogoče je izbrati navrtane ali nenavrtane smeri, dolge ali krajše, težke in lahke, sončne, senčne… Pridemo nazaj po še!

Plezali smo: Tanja Ramšak, Jure Vrhovec, Jernej Radoja, Lidija Celcer, Alen Marinović, Urška Petek, Svjetlana Pejkunović, Jan Škorjanc, Jure Premelč, Alja Denša, Luka Domitrovič, Jure Popovič, Domen Potočnik, Tina Kotnik

 

Tina Kotnik