VZHODNA LIGA 2 IN 3 + IRCC

Še en dokaz kako zelo hitro mineva čas, saj so naši tekmovalci pretekli vikend plezali že na 3. tekmi letošnje Vzhodne lige. Pred tem pa sta se isti vikend odplezali 2. tekma VL in mednarodna tekma IRCC.

Ampak lepo po vrsti, takoj po prvi hitrostni tekmi se je 4. marca tekma v težavnosti odvijala v Slovenski Bistrici. Udeležilo se jo je 15 naših tekmovalcev, vsak od njih pa je odplezal dve smeri. Med najboljših 5 so se uvrstili Maher Bine (1. mesto – st. cicibani), Lah Ana (3. mesto – st. cicibanke), Črep Lovro (1. mesto – ml. dečki), Štaleker Gaja (5. mesto  – ml. deklice), Dvoršek Tjaša (2. mesto – st. deklice) in Žiga Slemenšek (5. mesto – st. dečki).

 

Tudi vsi ostali so pokazali dobro plezanje in se povzpeli na naslednja mesta Berložnik Nuša (13. mesto – st. cicibanke), Jeromel Tija (9. mesto – st. cicibanke), Kukovec Zarja (29. mesto – st. cicibanke), Lojen Modrijan Atena (17. mesto – st. cicibanke), Lesnjak Blaž (27. mesto  – st. cicibani), Poličnik Svit (17. mesto  – ml. dečki), Drevenšek Jakob (9. mesto  – st.dečki), Turnšek Maj (11. mesto  – st. dečki) in Poličnik Neli (11. mesto  – st. deklice).

 

Pretekli vikend, v soboto 18.3.2017, pa so se za medaljo borili v Radljah ob Dravi, zopet v težavnostnem plezanju. Za Šaleški AO se je borilo 14 tekmovalcev, od tega jih je kar polovica stala na odru za zmagovalce. Medaljo so domov prinesli Maher Bine (1. mesto – st. cicibani), Črep Lovro (1. mesto – ml. dečki), Štaleker Gaja (1. mesto – ml. deklice), Dvoršek Tjaša (2. mesto – st. deklice), Poličnik Neli (3. mesto – st. deklice), Slemenšek Žiga (1. mesto – st. dečki) in Gruden Rok (2. mesto  – kadeti).

 

Odlično so se borili tudi Berložnik Nuša (16. mesto – st. cicibanke), Jeromel Tija (9. mesto – st. cicibanke), Ranziger Borja (6. mesto – st. cicibani), Drevenšek Jakob (11. mesto – st. dečki), Turnšek Maj (10. mesto – st. dečki), Jelen Andraž (5. mesto – kadeti) in Ogrizek Jan (4. mesto – kadeti).

 

Vsi skupaj so Šaleški AO pripeljali na 3. mesto med klubi, držimo pesti da tako ostane ali pa da se premaknemo še višje.

 

IRCC Radovljica

 

Moram pa omeniti tudi tekmo IRCC, ki je 5.3.2017 potekala v Radovljici. Gre za mednarodno tekmovanje v balvanskem plezanju, ki so se je udeležili Lovro Črep, Žiga Slemenšek in Gaja Štaleker. S petimi preplezanimi balvani sta Gaja in Lovro zasedla 7. mestov U14, Žiga pa je preplezal 4 probleme in v kategoriji U16 zasedel 8. mesto.

Prihajajoči vikend pa nas zopet v soboto čaka Vzhodna liga tokrat v Trbovljah, v nedeljo pa tekma IRCC v Trbižu.

Vsem tekmovalcem iskrene čestitke za vse dosežene rezultate in veliko uspeha tudi v prihodnje!

Klara Jovan