AILEFROIDE 2022 PART 2

Nekateri člani ŠAO smo letos tople poletne dni preživljal v Ailefroidu. Začetne dogodivščine si lahko preberete v članku Ailefroide 2022 – part 1, tukaj pa so strnjeni vtisi drugega dela dopusta. Ko so Sara, Jure in Nik odšli »lagano kuči«, smo sedaj že utrjeno »bazo« v kampu čuvali Jure, Tanja, Tilen in Monika. Občasno se je naši ekipi pridružil tudi Boris, ki je s pripovedovanjem o svojih dogodivščinah popestril plezarijo in druženje v kampu.

Po nekaj dneh smo preizkusili že kar nekaj različnih sten in smeri v okolici kampa. Nekatere smeri so bile večinoma »plataste«, našle pa so se tudi tiste razgibane, ki so ponujale lepo plezanje. Kakovostna skala, kjer vse drži (z izjemo ene smeri), je nudila pravi užitek, hkrati pa je občutek varnosti ponujalo tudi zanesljivo varovanje. Ko vreme ni bilo najbolj Po več dnevih raziskovanja sektorjev v okolici kampa, smo se odločili, da odidemo v malo višji svet. Tako smo se zgodaj zjutraj odpeljali proti koncu doline nad kampom, kjer je bilo naše izhodišče. Naš cilj je bil pristop na Pic du Glacier Blanc. Ker se nam je zdela dobra ideja turo opraviti v enem dnevu, nas je čakalo kar nekaj višinskih metrov. Da je bila pot bolj začinjena, smo se odločili pristopiti na vrh po plezalni smeri južnega raza. Ob sestopu smo imeli veliko srečo, da smo slučajno naleteli ravno na večerjo v koči, ki nam je pomagala ohraniti moralo in moč še do izhodišča.

Naslednji dan je sledil počitek, saj smo bili utrujeni od ture in več zaporednih plezalnih dni. Ko so se moči povrnile, smo se ponovno odpravili v stene, kjer smo izkoristili še zadnje dni dopusta. Tanja in Jure sta svojo pot nadaljevala proti dolini Orco, s Tilnom pa sva polna vtisov odšla proti domu.

 

   

Monika Legnar