ZZ

V sredo zgodaj zjutraj se odpeljem od doma. V Mozirju se mi pridruži Tilen in skupaj odhitiva proti kmetiji Bukovnik. Časa nimava dosti, zato hitro stopiva. Nameniva se proti koči na Grohatu in dalje proti Mali Raduhi. Po dobri uri hoje od izhodišča sva pod severno steno.

Takoj opaziva prvi svedrovec v smeri ZZ . Naveževa se in žrebava kdo bo začel prvi. Sam začnem s prvim raztežajem. Čez skalni skok v veliko zajedo, desno na raz in naprej na poličko. Nadaljujeva čez izpostavljeno prečko do manjše votline. Nato levo navzgor do kamina in čezenj. Skala je kompaktna in nudi dobre oprimke, zato v plezanju neizmerno uživava. Nad kaminom na polici se nahaja zadnje sidrišče. Zadnji raztežaj nadaljujeva čez lažji svet do gladke stene in levo čez “platko” na pomol. Še manjši skalni skok na rob stene in smer uspešno zaključiva.
Čestitava si in privoščiva si krajši počitek.

Smer je dobro navrtana a sva kljub temu s “frendi” poskrbela za dodatno varovanje. Ob sestopu čez Durce si ogledujeva še ostale smeri v Mali Raduhi, katere naskočiva brž ko bo na razpolago več časa. Ker mora Tilen na šiht jaz pa na morje, hitro sestopiva mimo Grohata in naprej do Bukovnika.

Plezala sva:

Tilen Legnar in Nik Martinšek

ZZ IV+/IV, III 125m

Nik Martinšek