Začetni alpinistični tečaj na Kamniškem sedlu

V organizaciji PZS je od srede 7.7. – nedelje 11.7. na Kamniškem sedlu potekal začetni alpinistični tečaj, ki smo se ga udeležili tudi trije člani ŠAO: Monika, Tilen in moja malenkost. Do nedelje smo plezali v istih navezah, po dva tečajnika in en inštuktor. Izbirali smo smeri v okolici sedla, zato smo plezali v stenah Brane in Planjave: Severozahodni greben Planjave (z variantami), smer X, smer Y, Poševna zajeda v Planjavi, Kratkohlača, Zajeda v Brani, Zgornji steber v Brani (in variante), pa še kakšno…

V glavnem smo preplezali po dve smeri na dan, eno zjutraj in drugo popoldne. Izjema je bila sobota, ko smo po kosilu lenarili in se posvetili predvsem »programu« za poslovilni večer. Sicer pa smo vsak večer bili deležni kakšnega koristnega predavanja s strani inštruktorjev.

V štirih dneh plezanja smo se naučili novih stvari, ali pa kaj ponovili, veliko povadili nameščanje varovanj in se znašli v raznih situacijah, ki nam bodo koristna izkušnja za prihodnje podvige. Hvala vsem inštruktorjem, ki so se vsak po svoje trudili nas čim več naučiti in nas varno pripeljali skozi vse smeri, Alenu za organizacijo, ter celotni ekipi za odlično družbo ter super energijo vse do zadnjega dneva.

*slike so last različnih udeležencev tečaja

 

Tina Kotnik