Okrogla miza: Vrtanje – klin ali svedrovec?

Komisija za alpinizem PZS organizira posvet na temo vrtanja v slovenskih stenah. Vabljeni na okroglo mizo z naslovom Vrtanje – klin ali svedrovec?, ki bo v petek, 22. februarja, ob 16. uri v Kosovelovi dvorani Cankarjevega doma. Vstop je prost.

 

Vrtati ali ne vrtati? Biti ali ne biti? Aktualna problematika je bila pri nas že večkrat na sporedu in že hiter pregled tujih plezalno-alpinističnih portalov in forumov nakazuje isto dilemo tudi v tujini. Komisija za alpinizem Planinske zveze Slovenije (KA PZS) odpira javno razpravo na temo vrtanja v gorah. Radi bi soočili oba pola, da predstavita svoja stališča, ideje in poglede.
Okrogla miza: Vrtanje – klin ali svedrovec? bo v okviru 13. Festivala gorniškega filma v petek, 22. februarja, ob 16. uri v Kosovelovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani. Vstop na dogodek je prost, potrebujete pa brezplačno vstopnico, ki jo lahko dvignete na blagajni Cankarjevega doma ali jo naročite prek spleta (možnost print@home).
Debato na temo vrtanja bo povezoval Miha Habjan (KA PZS), sogovorniki pa bodo alpinisti Andrej ŠtremfeljAndrej GrmovšekPeter Bajec in Aleksander Bjelčevič. Glavni namen posveta je predstavitev različnih vidikov, idej, argumentov, konceptov, prstopov, vizij glede nameščanja svedrovcev v že obstoječe ali nove smeri v alpskih smereh naših gora ter vse ostalo, povezano z omenjeno problematiko. Debata je aktualna že več let (desetletij), tokratna sestava KA PZS pa si je zadala nalogo, da konkretno zagize v to dilemo. V debato bodo vabljeni tudi posamezniki iz občinstva.
Vljudno vabljeni!
KA PZS