Suha Sobota

Glede na aprilsko vreme v tem mesecu je težko načrtovati plezalne dneve in se načrta potem tudi držati. Plan je bil tak: v soboto ko se vreme izboljša in skala posuši, greva popoldan s Tanjo v plezališče frikat. Nato sprememba vremenske napovedi in sprememba načrta. Priznam, zaradi napovedanega dežja v popoldanskem času sem dvomila, da nam bo uspelo izpolniti načrt o plezanju v Mali Raduhi. A kljub temu, je potrebno zaupati bolj izkušenim in bolj modrim.

Jure, Tanja in jaz smo se v soboto zjutraj od koče na Loki odpravili čez Durce proti steni Male Raduhe. Zaradi preteklih deževnih dni je bilo nekaj smeri še mokrih. Zato smo se odločili najprej plezati smer Plate. Smer je bila nekoliko vlažna, a je bila plezljiva. Ker ni bilo ne sluha ne duha o oblakih in dežju sva se s Tanjo lotile še smeri ZZ, ki pa je bila že suha. Načrt je bil tak, da po prvem raztežaju nadaljujeva po smeri Steber Male Raduhe, a to ni bilo mogoče, saj je bila ta dokaj mokra. Zato sva se držale ta suhe. Jure pa se je ta čas odpravil h pustolovščini iskanja izgubljene jame iz preteklosti.

Včasih ni potrebno da je vse popolno, moraš se le odpraviti in zaupati. Takšni dnevi se navadno izkažejo za najboljše in  ustvarjajo    spomine.

Plezali smo:

Mala Raduha; S stena;

Smer Plate: V/V, 185 m; Jure V., Tanja R., Svjetlana P.,

Smer ZZ: IV+/IV, III, 125 m; Tanja R., Svjetlana P.

Svjetlana