Tja in spet nazaj

A ne v deželo hobitov, pač pa v še bolj pravljično Paklenico. Letošnji plezalni tabor (21. in 22.4.) se je kot običajno začel z zbiranjem v kampu Anića Kuk na petkov večer. Med druženjem smo se še isti večer razdelili v raznolike naveze tečajnikov, mlajših ter starejših pripravnikov in alpinistov. Vodniček je poletel od rok do rok medtem ko smo naredili plane za naslednji dan.

Ker smo tudi ta »frišni« lani že imeli svojo prvo izkušnjo s Paklenico, smo se v soboto vsi podali kar naravnost nad uresničevanje omenjenih planov. Po začetnem prebujanju prstov so stvari dobro stekle, štanti so držali, manevri tudi. Vse naveze so preplezale vsaj po dve smeri, nekatere tudi tri. Dan je bil poseben predvsem za tiste, ki smo prvič v dolgih smereh samostojno plezali v vodstvu. Po zasluženo nagrado smo se zvečer zatekli k Dinkotu in ob ribah pomešali naveze za naslednji dan.

 

 

V nedeljo smo večinoma malo upočasnili sobotni tempo in se odpravili v zadnje smeri tega vikenda. Tečajniki smo zdaj z že več samozavesti lahko kalili svoje, v glavnem novopečene, vodstvene sposobnosti v skali. Po eni ali pa dveh preplezanih smereh smo prikapljali nazaj do kampa, nekateri smo se osvežili in pocelili praske s hitrim skokom v morje, nato pa zbrani podelili svoje vtise tokratnega tabora.

Povzeto po vseh prisotnih, je bil tabor uspešen ter dobro izpeljan, za sabo pa je pustil nove zgodbe in zadovoljne ter motivirane plezalce. Veliko smo pridobili v svojih navezah. Tečajniki smo izredno hvaležni vsem, ki so nas (ponovno) vzeli na drug konec vrvi in nas učili ter spodbujali. Slednji smo lahko spoznavali meje svojega znanja in zmožnosti, ter jih spet nekoliko premaknili, naplezali smo se pa prav vsi.

 

Srečno v skali do naslednjega tabora!

Plezali smo: Tanja Ramšak, Jure Vrhovec, Jernej Radoja, Lidija Celcer, Jessy Rubin, Tom  Krašovec, Matej Blagus, Julijan Ezgeta, Sašo Vrečič, Marko Hriberšek, Jure Premelč, Alja Denša, Luka Domitrovič, Grega Čvan, Jure Popovič, Tina Kotnik

 

Slike: Tanja Ramšak, Tom  Krašovec, Alja Denša, Luka Domitrovič, Grega Čvan, Jure Popovič, Tina Kotnik

Tina Kotnik