predsilvestersko orodjarjenje

V oblažitev morebitnih silvesterskih ekscesov smo dan pred odkljukali še poslednjo akcijo leta sedemnajst. Četrtkova navržena ideja je hitro prodrla med omizje¸ in rezultirala v formiranju bande štirih. Destinacija: Znojile, hec: orodjarjenje.

Plezališče je situirano nad Zagorjem, pot do le tega smo ubrali preko Marije Reke; nekje od petsto metrov naprej prične naraščati snežna idila, za zimski pridih je tako bilo poskrbljeno. Logistika ni zahtevna, stena se nahaja tik ob cesti in je usmerjena na jug, spočetka smo bili deležni še nekaj sonca, kasneje je zaprlo in pritisnil mraz. Bilo je v stilu.

Moj prvi spoprijem s to panogo je prinesel nekaj lapsusov, med drugim mi je uspelo pozabiti pas. Dan je rešil Ervin Mlakar, ki je naredil ne najkrajši ovinek iz Trbovlj. Ker je bil na mestu zločina in ker je pravzaprav uredil plezališče, smo seveda navrgli še kakšno ali dve. Res lepa hvala, ne bo pozabljeno!

Operirali smo v rangu D4-D6, ekipa je pridno napeljevala, sam, v smučarsko skakalnem žargonu še v iskanju pravih občutkov, sem se prepustil lagodja topiča. Dan je hitro prešel, a je pri ‘orodjarjenju’ bojazen, da se ne bi naplezal odveč.

Zaključili smo grofovsko (pri Grofu) in soglasno sprejeli sklep, še bomo praskali.

srečnega in zdravga!

ekipa: Jure, Julijan, Jernej, Andrej

 

 

Juvan Andrej