PAKLENICA »PO BABJE«, 3.8. – 7.8.2011

Čvek, čvek…ja, boste rekli, spet ta »babji čvek« in spet bo dež. Dežja ni bilo, je pa padla poletna Paklenica, rezervirana za ženske. Vremenska napoved je bila lepa, ne prehudo vroča, sicer je pa tako ali tako morje blizu in za ohladiti prste ni problema.

Naj še kdo reče, da se poleti ne da plezati v »peklenski« Pakli. Vstati je treba dovolj zgodaj, imeti super zajtrk s kavico in žlico pozitivne energije pa je izkupiček prav pošten: povprečno gledano dve splezani dolgi smeri na dan, obisk kraške jame Manita peč (seveda, v najhujši vročini je treba riti v najhujši breg, ker imajo odprto samo od 10.00 do 13.00), namakanje v vodi, spoznavanje novih ljudi, obisk Dinka pa še kaj bi lahko naštela.

Na začetku smo bile res samo tri »babe«, vendar se je naša ekipa vztrajno večala in pridobila tudi nekaj moških članov. Saj, ne morejo brez nas …

Suma sumarum: imele smo se super, sklenile smo, da bomo kmalu ponovile. Tako da upamo, da bo naslednjič naša ekipa enako »fajna« in za kakšno »babo« še bogatejša.

Napisala: Anja Lampret
Foto: Polona Kuzman in Tanja Ramšak

 

 

Anja Lampret