Velikonočna Paklenica

Za velikonočne praznike se nas je par somišljenikov odpravilo v Paklenico. V petek smo se Nejc, Mičo, Eva in moja malenkost odpravili ravno pravi čas, da smo lahko po tem, ko smo prispeli hitro postavili šotore in se odpravili v kanjon kjer smo splezali eno krajšo smer za uverturo v naš vikend. Ob vrnitvi v kamp Anića kuk, ki je bil naša baza smo opazili, da se nam je pridužil še drugi del ekipe in sicer Jure, Nik in Jure. Po večerji smo se malo sprostili ob rosnem pivcu in naredili plane za naslednji dan.

Mičo se je odpravil raziskovati kanjon ostali pa v Anića kuk in sicer Jureta ter Nik v smer Dr. Brahma Nejc, Eva in jaz pa v Bračni smjer, ki sta jo prva splezala zakonca Zaplotnik. Dolg dan smo končali v trafiki od koder smo se dobre volje odpravili nazaj proti kampu kjer smo si privoščili večerjo in se lotili novih planov.

Nedelja ni bila nič kaj ne-delovna saj smo se ponovno vsi naplezali in dan zaključili v slogu saj je Mičo pripravil velikonočno pojedino, ki nam je obnovila moči, da smo se lahko družili do jutranjih ur. V ponedeljek smo z Juretoma in Nikom ter Evo na hitro splezali še smer Josipa Debeljaka, spakirali šotore in vso opremo in se odpravili na pico v bližnjo restavracijo kjer smo strnili vtise in se nato odpravili proti domu kamor smo prispeli v večernih urah.

   

Miha Polh