Polpenzion pod Ojstrico

V soboto popoldne smo se z Juretom in Tanjo odpravili proti Korošici z namenom bivakiranja in nedeljskega vzpona n Ojstrico. Zaradi kasnejšega odhoda smo imeli srečo saj smo naleteli na sveže spluženo cesto, ki nam je omogočila vožnjo višje kot je ponavadi možno.

V poznem popoldanskem soncu smo po par 100 metrih hoje zapeli smuči in jo mahnili proti planini Podvežak kjer smo se na hitro okrepčali in nadaljevali čez hribčke in kotanje Dleskovške planote pa vse do planine Korošica kamor smo prispeli v soju čelnih svetilk in polne lune. Kmalu sta se nam pridružila še Peter in Bisti nato pa smo si skupaj uredili bivak in se pripravili na dokaj hladno noč.

Po jutrani kavici in zajtrku smo se odpravili proti Ojstrici in opravili pristop v odličnih razmerah. S Tanjo sva sestopila peš, ostali pa so se spustili na smučeh. Po povratku smo spakirali še opremo, ki je nismo potrebovali za vzpon in se odpravili nazaj proti pl. Podvežak in v prijetnem ojuženem snegu prismučali skoraj popolnoma nazaj do izhodišča. Skratka, odlične razmere in lepa dogodivščina v dobri družbi.

Miha Polh

 

 

 

 

 

Miha Polh