Ženski alpinistični tabor 2020

Prvi vikend tega meseca smo Logarsko dolino napolnile punce, da se spoznamo, podružimo in kaj lepega zlezemo.

Mlajše pripravnice smo smele lezti le z alpinistko, tako naju je kolegica iz Jeseniškega odseka za sobotno turo vzela na štrik kar dve. Pa smo šle, cel bataljon navez, v soboto zjutraj proti Mali Rinki. Naš cilj je bila smer Zupančič-Wisiak; začne se malo desno od Igličeve. Precej krušljiva smer ima sicer lep in dokaj očiten potek. V smeri ni nabitih nobenih klinov, tudi na sidriščih ne, vse do lepega previsnega detajla višje v smeri- tam je bilo klinov skoraj za celo smer nazaj, skala pa kompaktna. Zatem bi smer morala zaviti nekam v desno v izstopno grapo, ki pa smo jo me zgrešile in se kmalu znašle v Igličevi, in njej nadaljevale ter izstopile.

Zvečer se nam je pridružila enkratna Monica Kambič s  predstavitvijo o svojih podvigih; res, kapo dol.

V nedeljo sva se ponovno navezali s Katarino, tokrat v Utah, kjer nas je spet mrgolelo kar nekaj navez. Ideja je bila plezati malo bolj “na izi”, kar pa nazadnje ni bil niti dostop, niti plezanje ali sestop. Dostop proti steni je treba kar malo poiskati, ter poplezati čez lažji teren do smeri, kar se da brez štrika. Najina izbira je bila lažja, čisto leva smer Nos, ki je bila deležna enkratne skale, kot imajo Ute sloves, vendar je ta bila precej prekrita z travami in borovci; tudi potek smeri ni bil vedno najbolj očiten. Sicer pa zelo markantna stena, z odlično skalo, ki ponuja dosti različnih možnosti varovanja (skalna ušesa, borovci). Sestop ponuja dve možnosti, midve sva izbrali tisto malo daljšo, vendar zelo lepo pot, ki se spusti proti Robanovemu kotu in nato zaokroži nazaj na severno stran.

Popoldne smo se ob pivu in kavici spet postopoma nabrale na planšariji Logarski Kot, kjer so nas cel vikend gostili kor kraljične, podebatirale in se počasi razšle.

Hvala vsem dekletom in PZS-ju za to lepo izkušnjo in motivacijo!

 

Smeri:

Katarina Noč, Tina Kotnik, Lucija Ličer: Mala Rinka, Zupančič-Wisiak; V/IV, 350 m

Katarina Noč, Tina Kotnik: Ute, Nos; IV+/IV, 200 m

PZS članek: https://www.pzs.si/novice.php?pid=14437

 

Tina Kotnik