Objavljanje fotografij

Spletni prostor za ŠAO strani je omejen v svoji velikosti, zato ponovno naprošamo vse objavljalce reportaž, da se striktno držite omejitve velikosti fotografij!

Prosimo, da fotografije v objavah ne nalagate v polni velikosti, temveč jih pred nalaganjem na strežnik pomanjšate (Photo Shop itd) največ do velikosti HD (1920 pix. širine pri ležečih fotkah, ter višine pri pokončnih fotkah) in tudi preverite velikost končne datoteke v kB pred nalaganjem na strežnik. V nasprotnem nam bo (pre)hitro zmanjkalo spletnega prostora … Prevelike datoteke na strežniku nimajo prav nobene funkcije, razen, da zasedajo dragocen prostor namenjen bodočim reportažam. Morda še to, strežnik nikoli ne zmanjša velikosti datotek fotografij, tudi če jo v objavi prikažete povsem majhno.

Naprimer, namesto sedajnih recimo 5 MB porabljenega prostora za eno fotko, bo ista pomanjšana zasedla samo 0,4 MB (400kB) kar pomeni 12 fotografij bi zasedlo toliko prostora, kot zasede recimo ena sama fotka polne velikosti v nekaterih zadnjih objavah.

Avtorje naprošano, da jih zamenjajo s pomanjšanimi.

Hvala!

Administrator

Mijo Kovačevič – Mičo