Leva smer

V nedeljo zjutraj sva se z Bistijem odpravila v Logarsko Dolino do koče na Klemenči jami, od koder sva pot nadaljevalo proti Ojstrici.
Namenila sva se preplezati Levo smer. Vstop v smer je levo od Herletove. Smer ni zahtevna, večina raztežajev je lažjih, bolj pohodnih, šele zadnja dva raztežaja ponudita nekaj plezanja.  Smer ni opremljena z varovališči, tu in tam najdeš kak star klin.
Po preplezanih 300 m se smer zaključi in jo lahko na sedelcu zapustiš s spustom po vrvi do označene poti. Druga možnost je, da smer nadaljuješ naprej po Severovzhodnem grebenu (IV+/IV,III), za kar sva se odločila tudi midva. Po ploščah sva se povzpela do luknje pod veliko zajedo. Po opisu se smer nadaljuje po izpostavljeni polici v levo in nato po lažjem svetu v grapo. A  ta polica ni izgledala simpatično in Bisti je splezal do poči, kjer je opazil nekaj klinov, a od tu ni bilo videti prehoda, zato je splezal nekoliko bolj levo po plati in od tukaj naprej. Tukaj sva pustila klin.  Po plati je nato splezal  naprej v poč, kjer je zagozden kamen in nato ven.   Ta raztežaj je bil v celi smeri najtežji in čeprav v opisu smeri ni ocene se je nama zdelo da se ocena dvigne nad IV+.  Opis smeri najdeš v vodničku Robanov kot.
Zadnji raztežaj je bil zopet lažji in tako sva po petih urah in pol najino plezanje zaključila.
Ko sva se na vrhu malo pogrela na soncu sva sestopila po Kopinškovi poti nazaj proti koči.
Plezala sva: Jernej in Svjetlana
Leva smer IV+/III,II 300 Severovzhodni greben IV+/IV,III 100 m

Svjetlana