Dopoldanska grapa…

…, ki se je prevesila v popoldansko :). Nedelja je obetala odlično vreme, za razmere smo povprašali še GRS-jevce, ki so imeli ta vikend tam vaje in smo šli še sami preverit.

Plan je bil vsaj na Okrešelj na pivo, na Savinjsko sedlo ali kakšno lažjo grapo. Zato smo tudi nekateri, poleg plezalnega železja, obtežili nahrbtnik še s smučkami. Odvisno od razmer torej.

  

In so bile kar ustrezne za Dopoldansko grapo. Rok in Matej sta se nas kmalu naveličala čakat in sta odpikala do izstopa ter potegnila še turno ‘špuro’ s Savinjskega sedla za posladek.

      

Tanja in Jure pa sta se potrpežljivo ukvarjala s ‘tamlajšimi’ (pripravniki) s prikazom sidrišč in varovanjem v snegu. Za vsakega je bilo kaj prvič. Zame prva resna grapa po alpinistični šoli, za Marijo prvi turni spust, za Anjo pa prvič običajno, drugič pa kondicijsko (lovljenje rokavičk po snežnem pobočju namreč:).

      

Za konec smo povadili še iskanje žoln, oz. ponesrečenca, si ogledali demonstracijo osnov drytoolinga, preizkusili savinjsko novost hitrostno snežno plazenje in dan zaključili v želodcem prijaznem okolju. Zaključek bi lahko bil…čudovit sončen dan, vse dobro in pa predvsem nove izkušnje.

Do naslednjega vikenda torej…

Foto in zapis: Tom Krašovec

Tom Krašovec